Hacettepe’de 7 binden fazla öğrenciyle ilk ders coşkusu

Üniversitemizde düzenlenen Türkiye’nin en yüksek katılımlı “ÜNİ101:Üniversite Yaşamına Giriş” dersi, 7 bin 390 öğrencinin katılımıyla Beytepe Yerleşkesi Açık Amfi’de gerçekleştirildi. 2023 - 2024 öğretim yılında Hacettepe’ye yerleşen öğrencilerin, üniversite yaşamına uyum sürecini kolaylaştırmak için tasarlanan ÜNİ101 etkinliğinde, 100 öğrenci topluluğu açtıkları tanıtım stantlarıyla yeni öğrencileri karşıladı.

“ÜNİ101:Üniversite Yaşamına Giriş” dersinin açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Sevgili öğrenciler, YÖK sınavındaki başarınız ve bu yıl üniversitemize yerleşen 8 bin 123 öğrenci arasına girebilme başarınızdan dolayı sizleri canıgönülden kutluyorum. Hacettepe ailemize hoş geldiniz. Bu yıl üniversite sınavında, alan yeterlilik sınavı sayısal grubunda Türkiye birincisi olan sevgili Mustafa Özcan da aramızda. Onu da ayrıca başarısından ve bizi tercih etmesinden dolayı kutluyorum. Bugün itibariyle başlamış olduğunuz üniversite hayatınızın ufuk açıcı ve üstün başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Hayatınız boyunca Hacettepeli olmanın ayrıcalığını ve gururunu hissedeceksiniz”

Rektörümüz Güran ÜNİ101:Üniversite Yaşamına Giriş dersinin önemine vurgu yaparak, “ÜNİ101 dersi, Hacettepe ailesine yeni katılan tüm öğrencilerimizin üniversite yaşamından etkili ve çok yönlü olarak faydalanmasını sağlamak üzere onlara ip uçlarını vermek ve yeni serüvenlerinde onlara bir yol haritası sunabilmek için oluşturuldu. Siz sevgili öğrencilerimizin, Hacettepe kimliğini geliştirmeleri, yerleşkelerini, akademik birimlerini, sosyal ve kültürel olanaklarını tanımaları amaçlandı” diye konuştu.

Yeni öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, “Sevgili gençler, sizler artık erişkin bireyler olarak eğitiminizin sorumluluğunu üstlenmekle yükümlüsünüz. Ders seçimi, derslere devam, sınavlara çalışma gibi konularda artık mutlak karar alıcı sizlersiniz. Sizlere bu noktada bir hocanız olarak tavsiyem, alelade değil, profesyonel bir öğrenci olun. Diploma aldıktan sonra ne yapacağınızı, eğitim hayatınızı şimdiden planlayın.” dedi.

Etkinlik, Rektörümüz Güran’ın konuşmasının ardından, üniversitemiz Tıp Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kansu’nun, “Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi” başlıklı ilk dersiyle devam etti.
Şef Profesör Burak Tüzün yönetiminde “Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası” ve Ankara Devlet Konservatuvarının akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan, “Hacettepe Brass Topluluğu" da açılış töreninde mini bir konser verdi.