HSO bahar döneminin ilk konserini verdi

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda bahar döneminin ilk konserini verdi. Konservatuvarımız Öğretim Üyesi Prof. Rengim Gökmen’in yönettiği konsere keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev solist olarak katıldı. Programda Fin besteci Jan Sibelius ve Rus besteci Pyotr İlyiç Çaykovski’nin eserleri seslendirildi.

Konser Jan Sibelius’un Hüzünlü Vals adlı kısa eseri ile başladı. Orkestranın hüzünlü renkleri yansıttığı bu eseri yine aynı bestecinin keman konçertosu takip etti. Keman repertuvarının en güçlü eserlerinin başında gelen bu konçertoyu genç yaşına rağmen büyük ustalıkla sergileyen Kemancı Elvin Hoxha Ganiyev, tüm salonun dakikalar boyu süren alkışlarıyla takdir edildi.

Sibelius yorumundan sonra seyircilerin alkışlarına Belçikalı besteci Eugene-Auguste Ysaye’nin Ballad’ı ile karşılık veren Ganiyev için yine dakikalarca süren alkışın ardından ilk yarı sona ermiş oldu.

İkinci yarıda senfonik müzik repertuvarının en önemli eserlerinden biri olan Pyotr İlyiç Çaykovski’nin 4 numaralı senfonisi Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Prof. Rengim Gökmen’in ezbere yönettiği senfonide gösterdiği usta yönetim konserin sonunda ilk yarıda olduğu gibi sonu gelmez alkışlarla ödüllendirildi. Seyircinin büyük bir konsantrasyon ile dinlediği 45 dakika süren eserde orkestra sanatçılarının sololarda gösterdiği performanslar da takdir topladı. Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın profesyonel sanatçılardan oluşan kendi kadrosunun yanı sıra, Devlet Konservatuvarında öğrenim gören öğrencilerin de katılarak tecrübe kazandıkları konserlere zaman zaman konservatuvarın öğretim elemanları da destek veriyor. Bu konserde de keman grubunda Prof. Ceylan Kabakçı ve Uluslararası Uzman Ols Cinxo yer aldı.

Şef Prof. Rengim Gökmen yönetiminde verilen ve yaklaşık iki saat süren bu konser sona ererken, seyircilerin ayakta uzun süre alkışlamalarıyla hafızalara kazındı.