HSO’dan coşkulu sezon finali

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası (HSO) 2023-2024 yoğun konser sezonunu, “Bahar Konseri” temalı; aryalar, üvertürler, düetler ve napolitenlerin olduğu renkli bir konserle kapattı.

Şef Rengim Gökmen’in yönetimindeki orkestra, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçıları soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Emre Akkuş’a eşlik etti.

Eserlerin seslendrilmesinde, HSO sanatçılarının yanı sıra öğrenciler de yer aldı. Ankara Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan orkestra kadrosuna, Kültür Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası viyolonsel sanatçıları Yaz Irmak ve Yusuf Çelik tarafından destek verildi. Konserde Verdi, Puccini, Donizetti, Brahms ve Lehar’ın sevilen eserleri seslendirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’ın eşi Şerife Güran’ın da katıldığı ve ilginin çok yoğun olduğu kapanış konseri, izleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Konser sonunda dinleyiciye seslenen Prof. Rengim Gökmen, konser sezonunun kapandığını ancak çalışmaların ve provaların devam edeceğini belirterek önümüzdeki sezonda renkli ve seçkin programlar ile dinleyici karşısında olacakları bilgisini paylaştı.