İtalya Büyükelçiliği rezidansında "Komik Opera Temsili"

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı ve Ankara Devlet Opera ve Balesi iş birliği ile İtalyan Büyükelçiliği'nde İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve eşi Loriane Marrapodi’nin ev sahipliğinde, G. Rossini'nin "L'occasione fa il ladro" adlı tek perdelik opera yapıtı sahnelendi.

Ankara’da görev yapan çeşitli ülke büyükelçilerinin ve üniversite rektörlerinin de davetli olduğu bu etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da katıldı. Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Metin Munzur’un katkıları ve Opera Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Dağıstanlı Parlar'ın sahnelemesi ile hayata geçirilen projede Ayça Yılmaz piyano ile esere eşlik etti. Eserde; Parmenione rolünde Mert Özdemir, Count Alberto rolünde Fatih Kayhan, Berenice rolünde Funda Yazıksız, Ernestina rolünde Gülbuse Şenduran, Martino rolünde B. Noyan Coşgun, Eusebio rolünde ise Furkan Asırlı rol aldı.

Büyükelçilik Residansı salonunda bu operanın sahnelenmesi için kurulan geniş sahne düzeni, Devlet Opera ve Balesi’nden alınan dekor, aksesuar ve kostümler ile zenginleştirildi. 

Eleştirmenlerden tam not alan eser, sanatseverlerin de oldukça beğenisini kazandı. Etkinliğe katılanlar, opera sanatının güzel bir örneğini böylesine güzel bir salonda izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Rossini'nin opera buffa tarzında bestelediği bu eğlenceli eser, fırtınadan kaçarak aynı handa karşılaşan iki asilzadenin valizlerinin karışmasını ve beraberinde getirdiği karmaşayı konu ediyor. Operanın müziği, Rossini'nin bu melodik ve ritmik tarzını yansıtırken; eser, seyirciye hem komik hem de romantik duyguları bir arada iletiyor.