Macaristan'dan Doç. Dr. Emre Saral'a Altın Liyakat Nişanı

Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Saral, çağdaş Türk-Macar ilişkileri, özellikle Macaristan'ın XX. yüzyıl başı Türk tarihinde oynadığı rolü açığa çıkarıcı araştırmalar ve bunu yayıcı faaliyetler ile iki ülkenin kültür ilişkilerinin geliştirilmesinde oynadığı etkin rolün tanınmasından dolayı "Magyar Arany Érdemkereszt (Macar Altın Liyakat Haçı)" Nişanı ile taltif edildi.

Nişan, 13 Ekim 2023 tarihinde Macaristan Büyükelçiliği Rezidansı'nda yapılan bir törenle Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novák adına Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Mátis tarafından Doç. Dr. Saral’a takdim edildi. 
Törende kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Mátis, Saral'ın iki ülkenin ikili ilişkileri için çok fazla çaba gösterdiğini söyledi ve 2013 yılında "Macar Liyakat Şövalye Haçı" ile ödüllendirilen babası İsmail Tosun Saral'a da atıf yaparak Saral Ailesi'ni "iki liyakat nişanına sahip tek Türk aile" olarak nitelendirdi. Büyükelçi, Türk-Macar Kültür Yılı olarak ilan edilen 2024'te iki ülke arasında yoğun bir kültür programı olacağını hatırlatarak konuşmasını tamamladı.