Mezunumuz, TEKNOFEST’te Türkiye birincisi oldu

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Kanser Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı’ndan mezun öğrencimiz Dr. Taha Erdoğan’ın kaptanı olduğu “TSİF: Tümör ve Solunum İzlemi Fantomu Takımı” TEKNOFEST Karadeniz’de Türkiye birincisi oldu.
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit’in danışmanlığında doktorasını tamamlayan ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü  ve Kanser Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı’ndan mezun olan Dr. Taha Erdoğan’ın kaptanı olduğu “TSİF: Tümör ve Solunum İzlemi Fantomu Takımı” TEKNOFEST Karadeniz’de Türkiye birincisi oldu.
TSİF, akciğer içindeki tümör hareketinin etkisini araştırmak ve dozimetrik kalite güvenilirliğini test etmek için geliştirilmiş tamamen hastaya özgü hassas bir araç ve dünyada benzeri olmayan bir çalışma olması bakımından dikkat çekiyor.
Taha Erdoğan tarafından tasarlanan “TSİF”; TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması”nda Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde finallere katılmaya hak kazanmıştı. TEKNOFEST Rize’de “En İyi Performans” ve “Sunum Birinciliği” ödülüne layık görülen “TSİF”, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’deki büyük finalde ise birçok ulusal ve uluslararası üniversiteden gelen rakiplerini eleyerek Türkiye birincisi oldu. Samsun’da düzenlenen törende ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Taha Erdoğan yaptığı konuşmasında, çalışma ve yarışma süreci boyunca kendisine destek veren Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsüne, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’ne ve danışmanlığını yapan Prof. Dr. Gökhan Özyiğit’e teşekkür etti.