Öğrencilerimiz Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasında 1. oldu

Üniversitemiz Kimya bölümü öğrencilerinden Sudenaz Dağlıoğlu, Sıla Çelik, Esmanur İleri, Uluslararası İlişkiler bölümünden Mihriban Şener ve Gazi Üniversitesi öğrencilerinden Elif Turan, “Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhitlik Firmaları” listesinde Avrupa’da ilk 10’da yer alan Rönesans Holding tarafından bu sene dokuzuncusu düzenlenen “Biyomimikri” temalı “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına katıldılar.

Üniversitemiz Sürdürülebilir Yerleşkeler Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Dilara Tüfekçioğlu’nun rehberliğinde yarışmaya katılan öğrencilerimiz; biyoloji ve kimya disiplinlerini harmanlayarak oluşturdukları, su kaynaklarındaki mikroplastiklerin temizlenmesini sağlayan projeleriyle “Yenilikçi Fikir ve Detay” kategorisinde birinci oldu.