Öğrencilerimize TSBD Genç Sosyal Bilimciler Ödülü

Türk Sosyal Bilimler Derneği'nin (TSBD) iki yılda bir verdiği prestijli Genç Sosyal Bilimciler Ödülleri'nde, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı’ndan iki doktora öğrencisi ödül kazandı.

23 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen ödül töreni, akademik çevrelerden yoğun ilgi gördü.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü'nden Dr. Görkem Kelebek Küçükarslan, Prof. Dr. Reyhan Atasü Topcuoğlu'nun danışmanlığında hazırladığı "Feminist Sosyal Çalışma Perspektifiyle Kadınların Çekişmeli Boşanma Deneyimleri" başlıklı tezi ile Doktora Tezi Kategorisi’nde ödül aldı.

Aynı bölümden Dr. Nurgül Certel de, Prof. Dr. Reyhan Atasü Topcuoğlu danışmanlığında hazırladığı "Türk Vatandaşı Erkeklerin Suriyeli Kadınlarla Kurduğu Çok Eşli Evlilikler: Evlilik İçi Farklı Aktörlerin Gözünden Çok Eşlilik Deneyimi"  başlıklı doktora teziyle Doktora Tezi Kategorisi’nde mansiyon ödülünü aldı.