Özge Boyacıoğlu'na Bilimsel Araştırma Ödülü

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik Anabilim Dalı doktora öğrencisi (Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma görevlisi) Özge Boyacıoğlu, Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Petek Korkusuz danışmanlığı ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Bilgiç yardımcı danışmanlığında tamamladığı yüksek lisans tezinin çıktısı olarak Nature Index kapsamındaki Cell Death & Disease dergisinde yayınlanan “ACPA decreases non-small cell lung cancer line growth through Akt/PI3K and JNK pathways in vitro” başlıklı araştırma makalesi ile Güven Sağlık Grubu XIII. Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Temel Bilimler En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’ne layık bulunmuştur. Yüksek teknolojik yeni bir kanser ilaç adayı ve formülasyonunu konu alan araştırma, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erem Bilensoy, Prof. Dr. Emirhan Nemutlu ve Öğr. Gör. Dr. Cem Varan ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Kocaefe ve doktora öğrencisi Duygu Sevim’in eşgüdümü ile yürütülmüştür.