Prof. Dr. Deniz Akata’ya Avrupa Radyoloji Derneği’nden altın madalya

Üniversitemiz Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Akata, radyoloji bilim alanına ve Avrupa radyolojisine katkıları nedeniyle Avrupa Radyoloji Derneği (European Society of Radiology)  tarafından ESR Altın Madalyası (ESR Gold Medal) ödülüne layık görüldü. Bu ödülün layık görüldüğü ilk Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Deniz Akata’ya, 28 Şubat 2024 tarihinde Viyana’da gerçekleştirilecek Avrupa Radyoloji Kongresi’nde (ECR 2024) özel bir törenle madalyası takdim edilecek.

Prof. Dr. Akata, 137 binden fazla üyesi ile dünyanın en büyük radyoloji derneği olan Avrupa Radyoloji Derneği’nde uzun yıllardır aktif olarak çalışıyor.  Derneğin yönetim kurulu üyeliği ve Avrupa Radyoloji Kongresi’nin düzenleme ve bilimsel komitelerindeki üyelikleri dışında; Avrupa Ulusal Radyoloji Dernekleri Komitesi Başkanlığı, Avrupa’da radyoloji uzmanlığı eğitimi veren kurumları değerlendirme komisyonu (European Training Assessment Program) başkanlığı, Radyolojide Kalite, Denetim ve Radyasyon Güvenliği kurullarında üyelik, Avrupa Yeterlik Sınav Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Radyoloji Okulu kurslarında eğitmenlik yaptı. Halen EuroSafe Görüntüleme Eğitim Faaliyetleri Çalışma Grubu’nun Eş Başkanı ve Avrupa Radyoloji Derneği’nin bilimsel dergisi olan Insights into Imaging’in Editörler Kurulu Üyesi’dir. Akata’nın, aktif olarak sürdürdüğü çok uluslu üç Avrupa Birliği ve bir Avrupa Standartları projesi var.

Haberin ayrıntılarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.