Prof. Dr. Maviş Emel Kulak Kayıkcı’nın projesine BİDEB desteği

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maviş Emel Kulak Kayıkcı’nın yürütücüsü olduğu “Dil ve Konuşma Terapisti Adayları İçin Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri” isimli proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

15-16 Şubat 2025 tarihleri arasında çevrim içi olarak yürütülecek eğitim programı, Dil ve Konuşma Terapisi lisans programlarında öğrenim gören 4. sınıf öğrencilerinin Alternatif ve Destekleyici İletişim Sistemleri (ADİS) konusundaki bilgi ve farkındalıklarını artırarak, mezuniyet sonrası bu konu ile ilgili çalışmalara yönelmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.
16 ulusal, 3 uluslararası eğitmenin katılımıyla ADİS’in tanımı ile başlayıp müdahaleye kadar uzanan 23 farklı konunun işleneceği bu eğitim programının, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden “Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim” amaçlarına da katkı sağlaması hedefleniyor.

https://adisegitim.hacettepe.edu.tr/tr