Prof. Dr. Mete Yıldız TÜBİTAK projesiyle belediyelerde yapay zeka kullanımını inceleyecek

Üniversitemiz İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Yıldız'ın 2 farklı üniversiteden 4 meslektaşıyla beraber sunduğu "Fırsat ve Riskleriyle Geleceğe Dokunmak: Büyükşehir Belediyelerinde Yerel Politika Tasarımı ve Hizmet Sunumunda Yapay Zeka Dönüşümü Araştırması (BEYAZ)" başlıklı proje, TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Destek Grubu (SOBAG) tarafından açılan "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

BEYAZ projesi ile seçili büyükşehir belediyeleri kapsamında, belediyelerde yerel politika tasarımı ve hizmet sunumunda yapay zekâ kullanımının araştırılması hedefleniyor.