Serhat Can Bayar ve Doğan Çiçek'in Some Carbon girişimine ödül

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent Çekirdek Kuluçka Merkezi tarafından her yıl en iyi girişimlerin belirlendiği Big Bang Startup Challenge Yarışması’nda, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencileri Doğan Çiçek ve Serhat Can Bayar, "Some Carbon" girişimiyle final sahnesine çıkmayı hak eden 71 girişimci arasında 10. sırayı elde etme başarısı gösterdi.

Big Bang Start-Up Challenge 2022 ELDER - EPDK Enerji sahnesinde sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından 200 bin TL'lik nakdi ödüle layık görüldü.

Some Carbon Nedir?

Ödüllü öğrenciler "Some Carbon" a ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Günümüzün en trend problemlerinden biri olan üretim bazlı Karbondioksit (CO2) emisyonlarının sebep olduğu etkilerin son yıllarda iyice artmasıyla birlikte ülkeler ve endüstriler üzerinde yaptırımlar ve kısıtlamalar oluşturulmaya başlandı. Some Carbon, ülkemizdeki yoğun CO2 emisyon içeren endüstrilerin kısıtlamalara maruz kalmaması ve karbon borsalarında söz sahibi olması için geliştirilmiş CO2 borsalarına entegre bir dönüşüm altyapı ve teknoloji girişimidir. Yüzer platformları, yüzer güneş enerjisi sistemleri ve entegre sistemleri ile endüstrileri yeni arsa/kurulum maliyetlerinden kurtarır ve geniş hibelere ulaşmalarına öncü olur."

Yaklaşık 1 buçuk yıldır girişimcilik ekosisteminde Sıfır Emisyon kapsamında Yeni Nesil Karbondioksit Dönüşüm Teknolojileri üzerine çalışan Hacettepe Teknokent ve İTÜ Arı Teknokent'te faaliyet gösteren "Some Carbon", sürdürülebilirlik ve inovasyon alanında endüstride ve üniversitelerde faaliyetlerine devam ediyor.