Sıhhiye Yerleşkesi de Sıfır Atık Belgesi’ne layık görüldü

Üniversitemiz Sürdürülebilir Yerleşkeler Koordinatörlüğü (SYK) tarafından 20 Nisan 2022 tarihinde başlatılan Sıfır Atık ve Atık Yönetimi Çalışmaları kapsamında, Hacettepe Üniversitesi yerleşkelerinde ilk geri dönüşebilir atıklar, 24 Mayıs 2022 tarihinde toplanmaya başladı.

Beytepe Yerleşkesi, 1 yıl süren uzun ve zorlu bir çalışmanın ardından 24 Mayıs 2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanmıştı. Aynı çalışmaların ardından 22 Ağustos 2023 tarihinde Sıhhiye Yerleşkesi de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi”ne layık görüldü.

Hacettepe Üniversitesinin bina/birim atık sorumluları, tüm idari, akademik personeli ve öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla elde edilen Sıfır Atık Belgesi ile doğaya, çevreye ve ekonomiye katkı artırılarak sürdürülmeye devam edecek.