Tiyatro Ana Sanat Dalı Azerbaycan’dan 2 ödülle döndü

TÜRKSOY ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı iş birliğinde Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliğinde Azerbaycan’ın Bakü kentinde 2. Türk Dünyası Öğrenci Gösterileri Tiyatro Festivali düzenlendi. 

Festivale, tiyatro eğitimi veren üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesi, tiyatro sanatı ve tiyatro eğitimi alanlarında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında üniversiemiz Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Öğretim Elemanı Murat Atak ve “Gişe” adlı oyun ekibi katıldı.

Jean Tardieu’nün oyunu “Gişe”yi sahneleyen 3. sınıf lisans öğrencileri Bekir Ediz Demircan, Ömer Nevzat Ertan, Anıl Durhan ve kendilerine teknik destek sağlayan 2. sınıf lisans öğrencileri Alminanur Dinler ve Serkan Kavaklı ile birlikte büyük beğeni topladı. 

Festivale katılan sanatseverlerin ilgisini çeken ve dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun ardından gerçekleştirilen ödül töreninde “Gişe” ekibi “En Başarılı İki Aktör (En Uğurlu Düet) ödülüne, Murat Atak ise  “Uluslararası Jüri Takdir Belgesi”ne layık görüldü.