Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 380 dekarlık lavanta tarlasına kurulan ve arıların doğal ortamları ile bal üretim aşamalarının gözlemlenebileceği Arı Evi, rengarenk kovanlarıyla dikkat çekti. İçine bir kısmı cam olan ve dış yüzeyi boyanan 25 kovan yerleştirilen evde ziyaretçiler ve görevli personel, arıların verimliliğini, doğal ortamlarını ve bal üretim aşamasını kovanların kapaklarını açarak gözlemleyebilecek.
Üniversitemiz Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım, Türkiye'de ilk olan Arı Evi’nde üretilecek balların Hacettepe’de analiz edileceğini belirterek, arı kolonilerinin sağlığını kontrol edeceklerini, buraya ülkenin değişik yerlerinden gelecek olanların lavanta çiçeği ve yöreye özgü endemik şifalı bitkilerden üretilen balla karşılaşacağını söyledi.
Arıcılara örnek olacak Arı Evi’ndeki uygulamalar, bilimsel danışmanlık eşliğinde, güncel şekliyle arıcılara aktarılacak. Bu projenin arıcılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor.