Türkiye'nin ilk ve tek FTR Fakültesi Lisans Programına WCPT Akreditasyonu

BİR İLK DAHA

İlklerin üniversitesi olarak bilinen ve Türkiye'nin ilk ve tek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'ne sahip Hacettepe, bir ilke daha imza attı. Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Programı, Türkiye'de ilk kez olmak üzere World Confederation for Physical Therapy (WCPT) tarafından Ocak 2020-2025 tarihleri arasında 5 yıllığına akredite edildi.

WCPT NEDİR?

1951 yılında kurulan Dünya Fizik Tedavi Konfederasyonu (WCPT), 121 üye kuruluşu aracılığıyla dünya çapında 625 binden fazla fizyoterapisti temsil eden tek uluslararası fizik tedavi kuruluşudur. Kâr amacı gitmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteren WCPT, İngiltere'de bir hayır kurumu olarak kayıtlıdır. WCPT, fizik tedavi mesleğini ilerletmeyi ve küresel sağlığı iyileştirmeyi taahhüt eder.