Üniversitemiz ve Istituto Ortopedico Rizzoli Di Bologna arasında ikili anlaşma tanıtım toplantısı

Hacettepe Üniversitesi, İtalya’daki Istituto Ortopedico Rizzoli Di Bologna ile İkili Anlaşmasına ilişkin  tanıtım toplantısını 1 Kasım’da Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Etkinlikte üniversitemizin ilgili akademik birimleri, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrencilere  yeni ortaklık anlaşmasının kapsamı tanıtılıp hareket analizi ve 3 boyutlu planlama alanlarındaki özel araştırmaların paylaşılması hedeflendi.

Program, Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Ülger ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım’ın açılış konuşmalarıyla başladı. 
Bu ortaklığın rehabilitasyon ve tıbbi teknolojiler alanındaki araştırmalara sağlayacağı katkının öneminin vurgulandığı açılış konuşmalarının ardından, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Gül Deniz Demirel, üniversitemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Kurumlar arasındaki ikili anlaşmaya aracı olan ve söz konusu enstitü ile ortak araştırma çalışmalarını sürdüren üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volga Bayrakcı Tunay da, anlaşmanın amaçlarına ve şimdiye kadarki süreçlerine dair genel bir bilgilendirme sundu.

Istituto Ortopedico Rizzoli’den araştırmacılar Dr. Claudio Belvedere ve Dr. Alberto Leardini, katılımcılarla uzmanlık alanları ve araştırma bulgularını paylaştı. Istituto Ortopedico Rizzolinin Hareket Analizi Laboratuvarı’nda tıbbi görüntüleme ve kişiye özel implantlar alanında çalışmalar yürüten, aynı zamanda yeni açılan 3D Lab’in sorumlusu olan Dr. Belvedere; kurumun tarihi, misyonu ve kişiye özel implantlar ile tıbbi görüntüleme alanındaki son gelişmeleri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Hareket Analizi Laboratuvarı Direktörü ve Yenilikçi ve Protez Cerrahisi Araştırma Hattı Başkanı olan Dr. Leardini ise, 3 boyutlu modelleme ve yüksek tibial osteotomi üzerine sunum yaparak klinik uygulamalar ve araştırma konularında bilgiler paylaştı.

Etkinlik, katılımcıların araştırma konularını derinlemesine tartışma ve gelecekteki iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkânı bulduğu bir Soru-Cevap oturumu ile sona erdi. 

Sağlık ve teknoloji alanındaki yenilikçi araştırmalar için yeni kapılar aralayan iş birliğine özel gerçekleştirilen bu toplantının, yalnızca iki kurum arasında değil aynı zamanda farklı disiplinlerden gelen akademisyenler ve öğrenciler arasında da verimli bilgi paylaşımı sağladığı; her iki kurum için de gelecekteki ortak projeler adına sağlam bir temel oluşmasına katkıda bulunduğu düşünülüyor.