URAP 2020-21 Sıralamasını Açıkladı: Hacettepe ilk 500'de

Dünya üniversitelerinin akademik performanslarına göre sıralandıkları ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvar'nın (URAP) 2020-21 Dünya Üniversiteleri Listesi'nde, Hacettepe Üniversitesi 500. sırada yer almış ve bu endeksin hazırlanmaya başlandığı ilk yıldan itibaren ülkemizden A kategorisine girebilen ilk ve tek üniversite olmayı başarmıştır. Hacettepe Üniversitesi daha önceki 5 yılda 527-546 bandında yer alarak B++ kategorisinde sıralanmıştı.

Güvenilir ve açık kaynaklardan elde edilen objektif verilere dayanan URAP Dünya Sıralaması, altı akademik performans göstergesine dayanmaktadır. URAP akademik performansa dayalı bir sıralama olduğundan, yayınlar sıralama metodolojisinin temelini oluşturur. Yayınların nitelik ve niceliği ile uluslararası araştırma işbirliği performansı göstergeler olarak kullanılmaktadır.