Hacettepe’de, 2023-2024 Akademik Yıl Açılışı

Üniversitemizin 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni, 2 Ekim Pazartesi günü Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Hacettepe Ödülleri ve Profesörlük Belgelerinin de takdim edildiği törene; Hacettepe Üniversitesi yönetimi ve akademisyenleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan katıldı.

Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış töreninde önce, Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Güray ve öğrencisi Ata Sıvacı tarafından, 6 Şubat depremi için bestelenen ağıtlar seslendirildi. Ardından Gitar Sanat Dalı Öğretim Üyesi Eren Süalp, mini bir konser verdi. 

Açılış konuşmalarıyla devam eden törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan bir konuşma yaparak şunları söyledi: “İlk evim olarak gördüğüm Hacettepe Üniversitesinin 2023-2024 akademik yılı açılış töreni münasebetiyle siz değerli hocalarımla, arkadaşlarımla ve öğrencilerimizle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle bakanlık görevini devralana kadar, bu çatı altında sizlerle birlikte eğitim ve akademi camiamızda hizmet etmiş olmaktan ve Hacettepe’nin ilmi birikimine katkıda bulunmaktan dolayı ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisindeyim. Uzun yıllar hem öğrencilik dönemini hem de çalışma hayatını geçirdiğim, beni bugünlere hazırlayan yetiştiren bu eğitim yuvasına, ülkemizin bir bakanı olarak geri dönmüş olmanın da büyük bir gururu içerisindeyim. Hacettepe’nin çok ayrı bir yeri var. Dünyaya, tıp dünyasına, evrensel bilgi birikimine bu kadar katkı veren başka bir camia olduğunu düşünmüyorum. Başta Rektörümüz olmak üzere, değerli tüm akademisyenlerimizi ve genç kardeşlerimizi kutlamak istiyorum. Mensubu ve mezunu olmaktan çok büyük bir gurur duyduğum Hacettepe’nin yeni akademik yılının; hocalarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm Hacettepe ailesine hayırlar getirmesini diliyorum.”

Bakan Işıkhan’ın konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran açış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Güran, “Yaklaşık 3 yılı tamamladık, bu süre oldukça tempolu yoğun çalışmaların yürütüldüğü, önemli kazanımların elde edildiği bir 3 yıl oldu. Sevgili Hacettepe ailesi, gün üniversitemiz için yeni şeyler söyleme, yeni adımlar atma, kişisel kısır çekişmelerden suni gündemlerden uzaklaşıp daha ileriye, en iyiye hedefi için birlikte olma günüdür. Gün, bugüne kadar ülkemizin ve üniversitemizin adını dünyaya duyuran uluslararası üne sahip bilim ve sanat insanlarımızın ulaştığı noktaları geçmeyi hedefleyen, milli ve manevi değerlere sahip mezunlar yetiştirme günüdür. 2023-2024 akademik yılının; öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ve ülkemiz için sağlık, huzur, başarı getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye’de, yükseköğretimde ve üniversitemizde yaşanan gelişmeler, gerçekleştirilen projeler ve başarılarımıza değinerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Cahit Güran, önümüzdeki dönemlerde adım atılacak konular hakkında da planlarını paylaştı.

Hacettepe Ödülleri ve Profesörlük Belgeleri takdim edildi

Açılış töreni kapsamında, 1992 yılından bu yana düzenlenen “Hacettepe Ödülleri”, yaptıkları çalışmalarla fark yaratan bilim insanlarına takdim edildi.

2022 yılı; Topluma Hizmet Ödülü’ne Prof. Dr. Hamit Köksel, Eğitime Katkı Ödülü’ne Prof. Dr. Nuray Senemoğlu, Bilim Teşvik Ödülü’ne Dr. Öğretim Üyesi Göksel Güven, Sanat Teşvik Ödülü’ne ise Araştırma Görevlisi Dr. Işıl Tüfekçi Ardıç layık görüldü.

Hacettepe Ödülleri’nin ardından, 2022-2023 yıllarında profesörlük kadrosuna atanan 97 öğretim üyesine profesörlük belgeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran tarafından takdim edildi.

Rektörümüzün 2023-2024 Akademik Yıl Açış Konuşması için tıklayınız.

Akademik Yıl Açılış Törenini izlemek için tıklayınız.