Uluslararası Gıda Bilimi ve Teknolojisi Birliği (IUFoST) tarafından kurulan Uluslararası Nutrasötikler ve Fonksiyonel Gıdalar Derneği (ISNFF) tarafından 2008 yılından beri yıllık olarak düzenlenen uluslararası konferansların sonuncusu bu yıl 2-5 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferansa dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 400 bilim insanı katıldı. Konferansın kapsamında genç araştırmacılar için düzenlenen “Flash Talks” yarışmasında Üniversitemiz Gıda Kalitesi ve Güvenliği (FoQuS) Araştırma Grubu önemli bir başarıya imza attı.
Dr. Aytül Hamzalıoğlu “Casein-phenol interaction during in vitro digestion provides better bioactive peptide release and phenol delivery to colon” başlıklı çalışmasıyla ikincilik ödülüne, Dr. Ecem Evrim Çelik ve Dr. Cemile Yılmaz ise “Formation of bioactive tyrosine derivatives during sprouting and fermentation of different whole grains” ve “Effects of environmental stresses on neuroactive compounds produced by Saccharomyces cerevisiae in fermented foods” başlıklı çalışmalarıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü.