Prof. Dr. Arzu Topeli İskit, Dünya Yoğun Bakım Kongresi’nin başkanlığını yaptı

Yoğun bakım bilim alanında dünyanın en önemli ve prestijli etkinliklerinden biri olan, Dünya Yoğun Bakım ve Kritik Bakım Federasyonu’nun (World Federation of Intensive and Critical Care) dünyanın farklı şehirlerinde 2 yılda bir düzenlediği 16. Dünya Yoğun Bakım Kongresi (WICC2023), üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Topeli İskit başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirildi. Kongre organizasyonunda üniversitemizin aynı bilim dalından Dr. Öğr. Üyesi Burçin Halaçlı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yıldırım ve Doç. Dr. Göksel Güven de yer aldı.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, TİKA ve TÜBİTAK'ın destekleri ile gerçekleşen kongrede 80 ülkeden yaklaşık 1500 hekim, sağlık çalışanı ve bilim insanı katılımcı, 200 konuşmacı, yüze yakın bilimsel oturum yer aldı. COVID-19 pandemisi ve dünyada yaşanan felaketlerden sonra ülkemizde yapılan yoğun bakım, akut ve kritik bakım ile ilgili ilk yüz yüze bilimsel kongrelerden biri olan WICC2023’te bilim insanları güncel bilimsel bulguları tartışma, paylaşma ve uluslararası çalışma ağlarını oluşturma fırsatı buldu.

Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan WICC2023, bilimsel yönü yanında, sosyal yönden de büyük beğeni topladı.

Kongreye ilişkin ayrıntılı bilgiye aşağıdaki uzantıdan ulaşılabilir.