TEDxHacettepeUniversity gerçekleştirildi

Bu yıl “CONTRAST” temasıyla gerçekleştirilen TEDxHacettepeUniversity, etkinliği hayatın içindeki karşıtlıkları bilgi, tecrübe ve farkındalık ile gündemimize taşıdı.
Hacettepe Uzayın Keşfi ve Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından kurgulanan ve resmî TEDx etkinliği olan TEDxHacettepeUniversity bu yıl “CONTRAST” temasıyla hayatın içindeki karşıtlıkları bilgi, tecrübe ve farkındalıkları ile öne çıkan konuşmacılarla Hacettepe’de gündemimize taşıdı. 
TEDx ve Hacettepe gibi dünya çapında tanınan iki markanın bütünleştiği TEDxHacettepe University etkinliği, üniversitemiz Ankara Devlet Konservatuvarında 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Prof. Rengim Gökmen, Onur Özkaleli, Yağız Oral, Dr. Nevin Karamahmut Mermer, Murat Atak, Dr. Zümre Gizem Yılmaz, Av. Sertaç Yalçın, Doç. Dr. Ali Zırh  konuşmacı olarak katıldı.
3 oturum şeklinde düzenlenen TEDxHacettepeUniversity Contrast, Dijital Kurgu, X’in Hafızası ve Back to the Future başlıkları ile kurgulanarak, yarattığı kaliteyi katılımcılara ücretsiz olarak deneyimleme fırsatı sundu.
Hacettepe Uzayın Keşfi ve Yönetimi Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Aslı Özkırım etkinliğe ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Hayattaki her şeyin var oluşu zıttıyla mümkündür. Antik çağın filozoflarından günümüz düşünürlerine kadar birçok kişi; “Karşıt olan şeyler bir araya gelir ve uzlaşmaz olanlardan en güzel uyum doğar. Oluşun tek varlık sebebi karşıtıdır” cümlesi ile özetlenen bir düşünceyi paylaşmışlardır.  Bizim kültürümüzde ise bu fikrin en güzel ifadesi; “Her şey zıddıyla kaimdir” sözündedir. Nasıl bir fotoğraftaki gölgenin belirginleşmesi kontrastın etkisine bağlıysa, fikirlerimizin de belirginleşmesi karşımızdakinin düşüncesiyle oluşturduğu kontrastın etkisindedir. 
Bu yılki TEDxHacettepeUniversity organizasyonunda, çok farklı alanlarda yaşamımızdaki kontrastların farkındalığını sağlayan yetkin, tecrübeli ve lider konuşmacılarımız, dinamizmin, hareketin, üretimin ve gelişimin bu kontrastlardan ya da karşıtlıklardan doğduğunu gözler önüne serdi.”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ın TEDx konuşmasını İzlemek için tıklayınız