Tiyatro Ana Sanat Dalı’na En İyi Düet ödülü

Üniversitemiz Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı lisans 2 ve 3. sınıf öğrencilerinden Bekir Ediz Demircan, Ömer Nevzat Ertan, Anıl Durhan, Serkan Kavaklı ve Alminanur Dinler “Gişe” adlı oyunlarıyla TÜRKSOY ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı iş birliğinde Bakü'de düzenlenen 2. “Türk Dünyası Öğrenci Gösterileri Tiyatro Festivali"ne katıldı. Festivale, Türkiye’deki sanat eğitimi veren okulları temsilen katılan öğrenciler “En iyi Düet” ödülüne layık görüldü.

Tiyatro eğitimi veren üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesi, tiyatro sanatı ve tiyatro eğitimi alanlarında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen festivalde sahnelenen oyun,  katılımcılar ve basın mensupları tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bu başarının ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Metin Munzur, Oyunculuk Sanat Dalı Başkanı Doç. Ayşe Dağıstanlı Parlar ve Öğretim Elemanı Murat Atak, “Gişe” oyun ekibiyle birlikte üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’ı makamında ziyaret ederek öğrencilere layık görülen ödülleri takdim etti.