Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Shape D-Future yarışmasındaki başarısı

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, gıda ve içecek endüstrisinde önemli bir yere sahip Döhler Türkiye tarafından genç yeteneklere yönelik düzenlenen Shape D-Future proje yarışmasında önemli bir başarı elde etti.

“Geleceğe yeni lezzetler kat” sloganı ve “bitki bazlı yiyecek & içecek alternatifi ürün geliştirme” temasıyla bu sene ilki düzenlenen yarışmaya birçok üniversiteden lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılım sağladı. 15 Aralık 2022 tarihinde final etkinliği gerçekleştirilen yarışmada, sürdürülebilir ve sağlıklı içecek tasarımına odaklanan öğrencilerimiz; Nevin Ebrar Kazkayası, Buse Şen ve Ezgi Akyol “Date Iced Coffee” isimli projeleriyle büyük ilgi toplayarak birincilik ödülüne layık görüldü. Yine aynı yarışmada “Fishpea” isimli projeleri ile öğrencilerimiz Ecem Paçacıoğlu ve Dilara Nur Başbozkurt ikincilik ödülü aldı.