Toprak Etiği Eğitim Projesi

Hacettepe Üniversitesi Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 22-23 Mayıs 2023 tarihlerinde ikincisi gerçekleştirdiği Toprak Etiği Eğitim Projesi, merkezin kurucu müdürü Prof. Dr. Ufuk Özdağ önderliğinde yürütülüyor.

Bu yıl Toprak Etiği Eğitim Projesi’nde, üniversitemizin farklı birimlerinden 32 katılımcıya (öğrenci ve öğretim elemanı) eğitim verildi. Program, Hacettepe Üniversitesinden çevre edebiyatçıları ve biyologlar, Bilkent Üniversitesinden çevre eğitimcisi ve Bartın Üniversitesinden orman mühendisinden oluşan eğitmen kadrosunun yürüttüğü teorik ve aktif katılımlı dersleri içeriyor. İnteraktif bir öğrenme ortamında eğitimciler, insan ve toprak arasında etik bir ilişkinin geliştirilmesinin yöntemleri üzerinde duruyor. Toprak Etiği Eğitim Projesi, merkezi Wisconsin, ABD’de bulunan Aldo Leopold Vakfı’nın Leopold Eğitim Projesi üzerine temellendirilmiş olup “ekolojik okur-yazarlığı olan bir toplum” yaratılmasına hizmet ediyor. Açık hava sınıfında ve doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirilen bu projenin amacı, toprağa bilimsel bir bakışın geliştirilmesi, katılımcıların kendi yörelerinde bilgi temelli kararların alınmasına katkı sunmalarıdır.

İki günlük eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları, Beytepe Yerleşkesi'nin sembolü olan Atatürk Anıtı önünde takdim edildi. Programın mezunları edindikleri sertifikalarla, Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iş birliği içinde, kendi yörelerinde Toprak Etiği Eğitim Projesi düzenleyebilecek.

Hacettepe Üniversitesi Toprak Etiği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Toprak Etiği Eğitim Projesi hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
 www.topraketigi.hacettepe.edu.tr/ , www.teep.hacettepe.edu.tr