Üniversitemiz ve FAO iş birliğiyle “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Sağlıklı Gıdalar

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü iş birliği kapsamında "Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele" temasıyla "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Sağlıklı Gıdalar" sempozyumu düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜSSAM) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliği ile 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle 16 Ekim tarihinde Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da saat 13.30-17.30 arasında "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Sağlıklı Gıdalar" sempozyumu düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün bu yıl "Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele" temasıyla düzenlediği etkinliklerle ilişkili olarak düzenlenen programın açılışını HÜSSAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Aslan yaptı.  "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Sağlıklı Gıdalar" sempozyumunda, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Başkanı Dr. Tasnim Atatrah ve organizasyonda iş birliği yapılan kurum olan FAO’nun Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık dünyada sağlıklı gıdaya erişim, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik konularını işledikleri birer konuşma yaptı. Program sırasında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Güvenliği Uzmanı Keigo OBARA dünyada gıdaya erişimle ilgili mevcut durumdan bahsetti.

DSÖ Bulaşıcı Hastalıklar, İklim Değişikliği ve Çevre Sağlığı Programları Sorumlusu; Doç. Dr. Tufan Nayir "Sağlıklı Beslenme ile İlgili DSÖ Deneyimleri" adlı konuşması ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu Sürdürülebilir Beslenme" başlıklı konuşması ile sempozyumda yerini aldı. 
Program, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Aslan'ın "Sağlıklı Beslenmenin Belirleyicileri" adlı konuşması ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yener Ataseven’in "Tarım ve Gıda Politikaları Güncel Durum" adlı konuşmasıyla devam etti.

Sempozyumda yapılan konuşmalarda, sağlıklı gıdanın, gıdaya erişimin ve sürdürülebilirliğin farklı yönlerine; farklı disiplinler ve kurumlar arasında gerçekleşecek iş birliklerinin ve konuyla ilgili kapsayıcı sosyal politikaların oluşmasının gerekli olduğuna değinildi. Sempozyumun son bölümünde, sağlığın ve sağlıklı beslenmenin bir hak olduğu, küresel düzeyde sorunların varlığı, beslenmenin belirleyicileri, gereksinimlerin interdisipliner bir yaklaşımla çözülebileceği, kamusal politikaların önemi, özel koşul ve gereksinimi olan gruplara yönelik interdisipliner çalışmaların yapılması yönünde paylaşımlarda bulunularak kapanış gerçekleştirildi.