“Nasıl Fark Yarattık!” bir engelli farkındalığı

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Engelsiz Yaşam Farkındalık Programı çerçevesinde “Nasıl Fark Yarattık!” başlıklı bir engelli farkındalık etkinliği düzenledi.

“Nasıl Fark Yarattık!” başlıklı söyleşi, Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı işitme engelli Bülent Tekin, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve üniversitemiz Psikoloji Bölümü mezunu görme engelli Dr. Öğr. Üyesi Elif Emir Öksüz, üniversitemiz Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu ve Sincan Fatih Anadolu Lisesi Almanca Öğretmeni bedensel engelli Gamze Kılıç’ın katılımı ile gerçekleşti.

Edebiyat Fakültesinin engelli bireylere yönelik farkındalığı göz önüne alınarak; işitme engelli konuşmacılar ve dinleyiciler için tüm etkinlik boyunca Türk İşaret Dili Tercümanı Şahin Karabulut tarafından Türk İşaret Dili çevirisi, görme engelli konuşmacı için sesli betimleme ve bedensel engelli konuşmacı için de gerekli tüm fiziki düzenlemeler yapılıp (tekerlekli sandalye için salona rampa vb), erişilebilir bir etkinlik düzenlendi.

Konuşmacılar hayatlarındaki engelleri nasıl aştıklarını, çevrelerinde nasıl fark yarattıklarını ve nasıl başarıya ulaştıklarını katılımcılarla paylaşarak bir farkındalık yarattı.