Gıdaların kanserojen ve duygulara etkileri ile antioksidanlar üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Gökmen, "Gıda bilimi ve mühendisliği alanında, gıdaların işlenmesi sırasında ortaya çıkan gıda güvenliği risklerinin izlenmesine yönelik ileri analiz tekniklerinin ve gıda güvenliği risklerinin azaltılmasına yönelik gıda işleme teknolojilerinin geliştirilmesi konularındaki üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle TÜBİTAK Bilim Ödülü'ne layık görülmüştü.
2022 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri kapsamında Mühendislik Bilimleri alanında yaptığı önemli çalışmalarıyla Bilim Ödülü almaya hak kazanan Gökmen, TÜBİTAK tarafından hazırlanan “İlham Veren Cevaplar” adlı programda kendisine yönlendirilen soruları cevapladı.
Programa aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=EwpZ-lUk380